حسابداری چیست ؟
حسابداری فرآیندی است که طی آن اطلاعات مالی مربوط به یک کسب و کار، سازمان یا فرد ثبت، طبقه بندی، خلاصه، تفسیر و ابلاغ میشود. با استفاده از زمینههایی مانند فنآوری اطلاعات، قانون، آمار، تجارت و اقتصاد ، حسابداری یک موضوع چند رشتهای است که بر فعالیتهای اقتصادی یک سازمان یا فرد تمرکز دارد.
دانشجویان حسابداری دانش نظری و عملی پیشرفته در حسابداری و امور مالی را کسب میکنند; مهارتهای بالا در زمینه محاسبات و تکنیکهای مورد استفاده در حسابداری حرفه را تمرین میکنند ; نحوه استفاده از نرمافزارهای تخصصی حسابداری را آموزش میبینند: و درک گستردهای از بخشهای حسابداری، بخشهای مالی و تجاری در یک زمینه بین المللی به دست میآورند.
عناوین مهم این مقاله
حسابداری برای چه کسانی مفید میباشد؟
حسابداری یک جز جدانشدنی از تمام مباحث اقتصادی چه در شرکتهای کوچک و چه کسب و کارهای خانگی میباشد. پس نیاز هر شرکت و کسب و کاری میباشد که با این امور آشنایی اولیه داشته و الزامی در داشتن نوع خاصی از تحصیلات برای کسب این اطلاعات نمی باشد.
شغل حسابدار چیست؟
یک حسابدار، متخصص حسابداری کاملاً واجد شرایط است. همانطور که برای یک نهاد حسابداری حرفه ای کار میکنید، باید استانداردهای عملی خاصی از جمله اصول پذیرفته شده حسابداری را رعایت کنید.
انواع حسابدار
سه نوع حسابدار به طور معمول وجود دارد:
- حسابدار عمومی: حسابداران عمومی که برای سازمان های عمومی یا افراد کار میکنند.
- حسابدار مدیریتی: حسابداران مدیریتی که در شرکتهای خصوصی کار میکنند و همچنین به عنوان حسابداران خصوصی یا هزینه شناخته میشوند.
- حسابدار دولتی: حسابداران دولتی که برای دولتها کار میکنند. فعالیتهای معمول کاری شامل مدیریت سیستمها و بودجههای مالی، ارائه مشاوره مالی، انجام ممیزی های مالی، ارتباط با مشتری، انجام تجزیه و تحلیل ریسک و کشف و جلوگیری از تقلب (حسابداری پزشکی قانونی) است.
شغل حسابرسی چیست؟
حسابرس حسابهای مالی شرکتها و سازمانها را بررسی میکند تا از اعتبار و قانونی بودن سوابق آنها اطمینان حاصل کند. وظایف حسابرس شامل بررسی و تجزیه و تحلیل دادههای مالی، بررسی سیستمهای کنترل مالی شرکت، استفاده از تجزیه و تحلیل ریسک، اطمینان از سوابق مالی دقیق و قابل اعتماد، ایجاد پادمان برای دارایی های شرکت، ایجاد گزارش ها، تفسیرها و صورتهای مالی و ارائه توصیه هایی برای بهبود فرآیندها میشود.
انواع شغل حسابرسی
حسابرسان دو نوع اصلی دارند:
- حسابرس داخلی
- حسابرس خارجی
حسابرسان داخلی معمولاً در بخش خصوصی کار می کنند ، در حالی که حسابرسان خارجی عمدتاً با مالیات و دولت سر و کار دارند ، اما ممکن است از آنها بخواهند امور مالی مشاغل خصوصی را که در همکاری با ارگانهای دولتی کار می کنند بررسی کنند. همچنین ممکن است در بخشهای حسابداری ، در شرکتهای مستقل دارای مجوز و مجاز یا به عنوان مشاور کار کنند.
شغل حسابداری ، دستیار حسابها چیست؟
دستیار حسابها وظیفه پشتیبانی از یک حسابدار، مدیر امور مالی، تیم حساب یا شرکت حسابداری، انجام امور دفتری و سازماندهی اساسی امورات در جهت کمک به روند شرکت را بر عهده دارد. اگرچه ممکن است گاهی اوقات پاسخگوی مشتریان و موکلان خارجی باشید، امّا وظایف اصلی شما کار با صفحات زیاد رسیدها و سوابق پرداخت، تهیه حساب های قانونی، محاسبه و بررسی حسابها برای اطمینان از صحت پرداختها و سوابق، مرتب سازی درخواست ها و پاسخگویی به سوالات، مدیریت پولهای خرد، کنترل اعتبارات و بدهیها و سازش بدهیهای مستقیم است. پس از آن ممکن است به دستیار حسابدار ارتقا درجه پیدا کنید.
سایر مشاغل حسابداری
شغل حسابداری دیگر که میتوانید به آنها بپردازید شامل کار به عنوان آمارگیر، تحلیلگر بودجه، بازپرس دعوی، برآورد کننده هزینه، کنترل کننده اعتبار، تحلیلگر مالی، معامله کننده، تحلیلگر سرمایه گذاری، مدیر حقوق و دستمزد، مشاور مالی شخصی، مدیر خرید، بانکدار خرده فروشی یا مشاور مالیاتی، مشاوره اعتباری یا مدیریت ریسک و نقشهای دیگر در امور مالی شرکتهای بزرگ یا شخصی است.